Linus Alfredsson
Stenhuggeri och Skulpturprojekt

 


I mötet mellan människor och i mötet mellan en människa och ett material skapas en form. Vårt innehåll blir synligt i båda.

 


Om mig

Jag heter Linus Alfredsson. Jag är född 1970. Jag bor på Gotland.

Mitt arbete är ett samarbete. Jag samarbetar med stenar och med människor. Jag kan och vill inte göra något som stenen och/eller jag inte vill eller kan. När jag samarbetar med människor är Det lättare att missförstå varandra. Därför väljer jag att göra mig själv så tydlig  som möjligt så att andra kan förstå mig. Sen är jag uppmärksam och förstår andra så bra jag kan, utan att vara rädd för att fråga om jag inte förstår. Hela tiden lär jag mig mer om mig själv och om andra. Jag vet att vi alla hör ihop. Därför tror jag också att vi kan förstå Varandra.

Jag ser verkligheten som en synlig Och en osynlig del av samma helhet. När är skulpturen verklig, är det efter eller är det innan jag har huggit ut den ur stenen? Jag upplever att både den och vi finns hela tiden och att det är i nuet som vi skapar, både den framtid vi vill leva i och den historia vi vill minnas.

Det är i nuet som vi bestämmer oss.

Mitt sätt att se berättar för mig att den verklighet där alla får plats och där vi lever i fred är möjlig. Jag vill med varje flisa hugga oss närmare denna vackra vision.

Klicka HÄR för att ladda ner en pdf-folder med mera information om mig, mina kurser, projekt, skulpturer och konsultuppdrag.

Mina tankar om skulpturen Maria i Roma

Texter, tankar och dikter

Mindre betydande verk
"Gris i sko på hjul"

 


Skulpturer av
Linus Alfredsson


Mitt arbete är ett samarbete.
Jag samarbetar med stenar och med människor.
(...)
Jag ser verkligheten som en synlig
och en osynlig del av samma helhet.
(...)
Mitt sätt att se berättar för mig att den verklighet där alla
får plats och där vi lever i fred är möjlig. Jag vill med
varje flisa hugga oss närmare denna vackra vision.Presentkort på stenhuggeri

 

Kontakt: Linus Alfredsson, Gotland    Telefon: 0498-264526    e-post: linusalfredsson@telia.com

Webbdesign och grafik är ©2006-2010 V. Lindbäck.  Alla foton och texter är ©2006-2010 Linus Alfredsson om ingenting annat anges.
Text, grafik och bilder får inte reproduceras utan upphovsmannens skriftliga medgivande.